7 Days + 13Hrs

0R0SZLÁN 2011.10.26. 20:00

Na igen...Érdekes egy poszt cím, de így egyszerűbb kiírni, mert most két filmet fogok szemügyre venni, aminek ez a cimük. a 13hrs előzetesét már régebben megemlítettem, úgyhogy most meg is nézem, és véleményezem, bár a kritikám nem lesz teljesen átfogó, mivel magyar felirat nincs hozzá...

7 Days


Rendező: Daniel Grou

 

Ennek a rendezőnek csak fura című filmjei vannak, amibe most nincs kedvem beletemetkezni. Nagy valószinűséggel Thrillerek. Ez is az egyrészt, másrészt meg horror. Kíváncsi vagyok, hogy ez milyen értelembe merül majd ki. Kanadai alkotás, álatlában ők meg jó horrort csinálnak.

Egy orvos lányát elrabolja egy aberrált, és megerőszakolja...Az orvos ezért kegyetlen bosszút áll, elrabolja a lánya gyilkosát, és brutálisan megkínozza. Röviden ennyi.

7 nap. Ugyebár erről, aki ismeri, mindenkinek a Kör jut eszébe, legalábbis a horror világában. Az már más kérdés, hogy itt a hét nap mégis milyen értelembe mutatkozik meg a filmbe. Ritkán nézek thrillert, most kivételt teszek, meglássuk milyen lesz.

Nagyon tetszett ez a film. Közbe arra is rájöttem, hogy a 7 nap mit takar. 7 nap az elrablás, kínzás stb. A kislány megerőszakolóját. Na de a filmmel van egy hatalmas nagy porbléma. Az már más kérdés hogy hm....Néztem, és egyértelműen a Groteszk nevű japán betitott horror jutott eszembe részben, a másik részben meg a The tortured nevű horror, ami szintén 2010-be látott napvilágot, mint ez a film. Csak ott fiút raboltak el. A The torturedet (még) nem láttam, a Groteszket meg még nem bírtam (egyenlőre) végignézni. De tervezem amegtekintésüket. Egyrészt azért, mert japán eléggé...Beteg ország (ettől függetlenül imádom). És valamit ott betiltanak akkor az tényleg durva.

És az az, hogy nincs zene! Semmilyen zene nincs benne...Pedig nagyon is szükség lett volna rá...Ha nincs zene, akkor olyan mint ha nem lenne a filmnek hatása. Néztem, és semmi féle érzelem nem kavargott bennem, pedig jó néhány helyre kellett volna az a jól megszokott szomorú, szivszaggató zene. Ezt az egy apró dolgot leszámítva a filmbe nem volt semmi kivetnivalóm.

Vér az csak minimálisan volt benne, pont elég. Viszont egész változatos kínzási módszereket kaptunk érte cserébe. Meg kell hogy mondjam, én is eléggé elborult elme vagyok, de ilyen kínzási módszerek még nekem se jutottak eszembe. Igaz, nem számottevően kegyetlenek, de a hatásuk megfelelő volt. A film hangulatvilága is nagyon tetszett, olyan kicsit kopottas, szürkés, és nyomasztó. Talán legjobban a Kör 2 végégben lévő erdőnek a színtúnusához hasonlítható.

 

A helyszín egy pince vagy mi volt egy házban, ami persze az erdő közepén van, és semmi féle utalás nem volt arra, hogy az kié mié.

Mindenesetre szerintem nagyon jó film, bár thrillernek nem nagyon nevezném inkább csak Torture, mint a Groteszk, csak szexuális célzat nélkül. De a vége...az egy kicsit...Furcsa és érthetetlen volt, legalábbis számomra. Ettől függetlenül szerintem mindenkinek lehet ajánlani, aki szereti az olyan filmeket, ahol olyanok szenvednek, akik tényleg meg is érdemlik:).

Értékelés: 8/10

 

Plusz megjegyzés: Van egy ázsiai (nem tudom, de valósznínűleg Koreai) horror, ami ugyanezen a néven fut, bár 2007-es film. Nem tudom, hogy van e köze ehhez, lehet majd egyszer azt is meglesem, de most jöjjön a második film.

 

13Hrs

 

Rendező: Jonathan Glendening

 

Nocsak. Ő fogja rendezni az idén megjelenő Strippers vs Werewolvest. Egy plakáton kívül semmit se láttam arról a filmről. De valami híres pornószinésznő vagy mi lesz benne...Mindenesetre kíváncsi vagyok rá.

 

Egy lány visszalátogat a fura családjának a házához, persze egy kihalt vidéken. De valami...Valami nagyon sötét rejtőzik a viharba, és sok titkot rejt magába.

 

Basszus eléggé nehéz helyzetbe vagyok a filmel kapcsolatba...Mert nem tudom, hogy ez most vagy nagyon jó, csak furcsa volt, vagy akkora marhaság, hogy az már élvezhető...Mert határozottan a jó és a rossz között van. Meg mondjuk a DVD borítójából rá nem lehet jönni, hogy miről is szól, mert ugyebár a filmbe volt egy kis plusz, ami a DVD borítón nincs, és nem is számít rá senki...(SPOILER: egy farkaskutya vérfarkasszerűség, de abból is a bénábbik fajta) Meg el kell hogy ismerjem, a film első 20 percét muszáj volt végigtekernem, mert kibaszott unalmas volt...

A zene kifogástalan volt, leszámítva egy résznél (bulizás...). De a többi helyen stimmelt, többnyire mindenhol gyönyörű zene szólt, vagy épp szivszaggató, meg egyéb ilyen jellegű, ami a horrorfilmekbe elős szokott fordulni.

Vér az olyan közepes volt. Rengeteg sok felszabdalt tetem, néhol fröcsögő vér, meg miegymás.

Amikor megláttam a Harry Potterből Draco Malfoyt azt hittem mentem elhasalok...Eléggé eltérő a kettő film, bár az utóbbi Potter részek már majdhogynem át csaptak horrorba, olyan sötét hangulatuk volt. Meg a föszereplő csaj olyan rohadt ismerős volt, de nem tudom honnan...Még most se.

Úgy mindent összevetve ez a film csak kliséket halmoz fel. A 'gyilkos' (vérfarkas vagy mi), A ház (persze, hogy a világ végén) Bár itt a túlélőket nézve tévedtem, mert azt hittem, hogy kiszámitható ki fogja túlélni, de szerencsére tévedtem. Anno ennek a Trailerét én tettem ki mondván "Ez tuti kurva jó lesz" de ez csöppet elhamarkodott kijelentés volt...A film nagyrésze merő unalom, majdnem elaludtam, másrészt meg csak a vége volt mondhatni érdekes. És még arra se kaptam választ, hogy az a farkas cucc, mégis miért volt ott? Semmi magyarázat...De azért egyszer nézhetős, de csak akkor, ha valaki nagyon unatkozik. De azért egy fordulatot betettek a végére.

Értékelés: 5/10

 

Címkék: horror amerikai kanadai thriller vérfarkas 2010 kegyetlen zskat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr613331495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása