Death Tube

0R0SZLÁN 2011.11.06. 14:59

Igen, ez a Youtube horror (esetleg Snuff) verziója, és persze, hogy a japánok találták ki. IMDB-n X Game néven van fönt. Határozottan egyedi ötlet, amit eddig még senki se használt fel. (Bár hasonló próbálkozás volt a Gyilkosság Onlineba, de az lightos ehhez képest)


Death Tube / X Game


Rendező: Yôhei Fukuda


Nagy meglepetésemre ő csinálta az Oneechanbara játék horror adaptációját. Kifejezetten jó film volt, remélem ez is lesz olyan jó, vagy jobb.


A történettel nincs mit szarozni. Van egy oldal, ahol valós gyilkosságokat mutatnak be. És jó pár ember életét végignézhetjük itt. Ha egy játékot megcsinálnak, akkor elméletileg elmenekülhetnek, vagy legalábbis az óra, ami megy az eltűnik. Voltaképp az egész film egy játék, egy eléggé ötletes, bár nagyon elvont játék. És a játékba ebbe a bazi nagy imádnivaló elmebeteg maci is ad egy segéd mancsot.

 

Bocsi megint a szar megfogalmazásért...Se magyar leírást se feliratot nem találtam...(Megint...) Úgyhogy megpróbáltam magam megfogalmazni megint, ami úgyahogy ment is.

Jézusom...Ez a film zseniális. A maga nagyon beteg elvont formájában...Igaz, elég sok üresjárat, és fölösleges jelenet volt (bár ez egy majdnem 2 óra hosszú filmnél elkerülhetetlen) bár lehet, hogy csak azért gondoltam fölöslegesnek, mert nem értettem.

A zene...Az olyan kibaszott sok féle volt, hogy néha néha már idegesítő volt...Egyrészt felszólalt benne a Hattyúk Tava (azt hiszem) és még a Battle Royale egyik Soundtrack zenéje is...Amivel nem is lenne gond, de a legtöbb helyen olyan zene ment, hogy majdnem agyfaszt kaptam...Mint ha egy dedós műsort néznék, vagy valami hülye tévés vetélkedőt...Teljesen komolytalanná és idétlenné tette az egészet...De azért szerencsére egy két helyen stimmelt a zene, de többségében ilyen idétlen szar zenék mentek, ami már már átcsapott valami nem is horrorba...(Magam se tudom kifejezni, hogy mit éreztem akkor, csak fogtam a fejem...)

Az a medve a filmbe...(Aki mellesleg ezen a képen nagyon hasonlít micimackóra...) Olyan elmeháborodott hangulatott teremtett a személyiségével, mint még egyetlen japán horroba se láttam. Igaz, néhol annyira idétlenül viselkedett, hogy muszáj volt felröhögnöm...És ez eléggé gyakran fordult elő. Pedig ebből a filmből olyan jó pszihológiai terrort lehetett volna kihozni. De ennek ellenére is jó volt, volt néhány karakterfejlődés (vagy torzulás) és azért fordulat is volt egy két helyen. A színészek ilyen térem stimmeltek, bár azért egy két idegesítő karakter volt...

Vér az olyan közepes szinten volt, nem volt valami sok, de nem volt kevés se. De maga a tálalása szerintem zseniális volt.

A helyszínt nem tudom beazonosítani. Talán valami erre kitalált raktár, vagy ház. Ötletes volt a ház megoldása is. A másik amire ki kell térnem, hogy itt ugyebár "játékok" voltak, de jó néhány játék olyan...Eszméletlenül idétlen és hülye volt, hogy az már fáj...Teljesen komolytalan, és röhelyes...És sajnos majdnem az összes játék ilyen bugyuta volt...(A legelső az tetszett, de a többi utána...De még előfordult egy két jobb ötlet, de nagyrészt hülyeségek voltak sajnos...Amitől megint komolytalanná vált az egész film.)

Mindent összevetve szerintem kurva jó film, és az ötlete nagyon egyedi, még a Gyilkosság Onlinen is jóval túltesz. De hát japán, ez alap. Aki szereti Japánt, meg a japán horrorokat, érdekes történeteket, annak mindenképp ajánlom, még az üresjáratok ellenére is. Izgalmakban, meglepetésekben, és vérben nem lesz hiány (bár túlzásba se esnek, de sebaj)

Értékelés: 7/10

 

Címkék: japán 2010 snuff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr773358395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása