Az Ördög Széke

0R0SZLÁN 2011.08.24. 13:30

Az Ördög Széke / The Devil's Chair

Rendező: Adam Mason

A rendezőről már értekeztem A Brokennél.

 
Ennek a filmnek kicsit utána lestem fórumon, és megint azt találtam erről a filmről is, hogy unalmas, szar, senki se nézze meg stb...

 
Aki ezt mondta az akkora orbitális fasz hogy már fáj...

Mert ez egy rohadt jó film, csak úgylátszik a magyar népség nem ért az igazán jó horror filmekhez...

 
A veszélyes kalandokat kedvelő Nick West elviszi barátnőjét egy elhagyatott elmegyógyintézetbe, hogy a hátborzongató helyszínnel tegye izgalmasabbá kábszeres tripjüket. De mikor a lány leül egy különös székre, teste hirtelen szörnyű csonkításon esik át, majd eltűnik egy váratlanul megjelenő, démoni fekete lyukban. Mikor Nick elmeséli a vér fagyasztó történetet a rendőrségnek, elmebetegnek nyilvánítják és a pszichiátria zárt osztályára kerül. Nick négy évvel később visszatér a tett helyszínére, hogy kiderítse a vér fagyasztó eset mögött rejlő igazságot. Szintén nem én írtam a történetét, ez van.

 

 
Úristen bazki...De rohadt elmebeteg film...Sokkoló, bizarr, kegyetlen, és elborzaszt. Nagyon elnyerte a tetszésem. Bár úgy érzem a film végének semmi értelme nem volt. De akkor is jó film.
 
A zenéje néhol ugyanaz volt, de a drámai hatás keltésére tökéletes volt, és hát természetes hogy volt benne olyan dark ambient zene is, ami olyan érzést keltett mint ha egy nagyon nagyon szűk helyre lennél bezárva. Amit műfajilag Isolationism ambientnek hívnak, csak érdekességképp megemlítettem. Meg még volt pár különféle zene, és valami hülye kántálás is.
 
Vér az volt benne bőven, és bazki ilyen kegyetlen kivégzéseket már rég láttam...Igaz a legtöbb gyilkosság ugyanaz volt, de ami meg más volt ott aztán folyt a vér. De mégis úgy érzem kevés volt benne.
 
A helyszín nagyon tetszett. még egy egyedi helyen játszódó horror. Bár szerintem már játszódott elmegyógyintézetbe horror (pl az ŐRÜLTEK HÁZA) De ez jóval ütősebb volt. Teljesen kihalt, vagyis pont olyan hely amit imádok.
 
Az nagyon idegesítő volt, hogy amikor Nick beszélt állandóan megállt a kép...És ez eléggé zavaró volt...
Nem nagyon rajongok a mutáns démonos izé filmekért, bár kivétel van (PUMKINHEAD Széria) de ez kifejezetten elnyerte a tetszésem. Bár az a mutáns szar eléggé undorító volt.
 
A szereplők...Hát sokfélék voltak, a főszereplő kissé nagyképű volt, de azért egy két idétlen poént elsütött. A másik hapsi meg olyan irtó bunkó seggarc volt....Az egyik csaj meg tiszta ribanc volt...
Szóval volt itt mindenféle "jellem".
De a főszereplő Nick elmebeteg személyisége nagyon tetszett.
Bár az ő elvetemültsége az enyémen már jóval túltesz...
 
Kegyetlen könyörtelen és beteg, de nem kicsit bazki...
Szexjelenet nem maradhatott el...De itt eléggé morbid formába volt, és ezért tetszett.
De az a szopás nem kellett volna bele...
 
A történet eléggé zavaros, eléggé lassan indul be, de azért egy két meglepő fordulat is előfordul a film folyamán, amitől majdnem eldobtam a hajam.
 
A film végének semmi értelme, de ezt leszámítva kurva jó film, és eléggé sokkolt. Bizarr, durva, és megrázó. Szóval csak erősebb idegzetűeknek, ha nem akarnak rosszul lenni.
Aki azt mondja erre a filmre hogy szar, akkor ő maga egy nagy kupac szar, mert lehet értelmetlen film, de annál ütősebb.
 
Értékelés: 6/10

Címkék: horror elmegyógyintézet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr703175961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása