Végső Állomás 5

0R0SZLÁN 2011.10.09. 11:31

Nagyon szeretem ezeket a horrorokat. Igaz, minden részbe ugyanaz a történés (Valaki látja előre a halálát, megmenti pár barátját, jön a halál bácsi, és meggyilkolja őket a lehető legváltozatosabb módon). De ettől függetlenül eddig mindet élveztem, és remélem ezt is fogom, bár ennek az alaptörténete változott, de azt majd később. Nem is tudom mikor irtam már ilyen úgymond "népnek" csinált horrorfilmről. Ezalatt értem azt, hogy moziba is vetítették, és nem olyan eldugott, mint azok a horrorok, amiket általában nézek. talán a REC első és második része, meg az Emberi százlábú volt az, ami ismertebb, és mostanság írtam róluk.

Végső Állomás 5


Rendező: Steven Quale

 

Azért az egy csöppet meglepő, hogy ő rendezte a Titanicot, az Avatart, és a Terminátor 2. részét...Három egymástól eléggé elütő film.

 

Naszóval. Van egy fiú, aki meglátja egy hídnak a leszakadását előre, és pár barátját kimenekíti a buszról, mielőtt a halál torkába esnének. De a halál bácsi, mint mindig, nem hagyja bűnntetlenűl azokat, akik megmenekültek a halál elől, és szép sorban elkapja őket, csak most máshogy!

 

Határozottan tetszett ez is, bár jóval eltér az előző részektől, de főként a cselekményben.

A zene korrekt volt, mindenhová illett, néhol szomorú, néhol drámai hatást keltett satöbbi. Itt most nem tudok olyan mértékbe kitérni a zenére, mint az eddig látott filmekbe, mert itt a zene tényleg csak mellékes.

 

Vérbe itt se volt hiány, bár egy két gyilkosság...Eléggé abszurd volt. Az előző részekbe azért valamelyest hihető volt a haláleset (Bár ott is előfordult egy két abszurd halál) de itt szinte mindegyik...Nem mint ha ez gond lenne, csak igy kevésbé hihető. Ettől függetlenül nagyon ötletesek voltak. Nice.

 

A színészek közül talán egy valakit tudnék kiemelni, és azt nagyon. Tony Todd ot, aki már annyi horrorba járt, hogy azt felsorolni is nehéz, de azért egy párat megemlítek. Legismertebb filmje talán a Candyman (Kampókéz) amibe olyat alakított...Hogy azt senki se tudná felülmúlni. Aztán még szerepelt a förmedvény Dark Reel Zskat. trágyába, A balta első és második részébe zombiként, a Murder-set Piecesbe, és még az X aktákba is megfordult. Persze sok más szerepe is volt, de azok nem horrorhoz kapcsolódnak, talán az, hogy az első három végső állomásba ő adta a gonosz hangját. Más annyira kiemelkedő színész nem volt, legalábbis szerintem.

De azért egy két apróbb hiba van a filmbe, pl. az, hogy tudni lehet, hogy kik élik túl...És ez igy elveszti az izgalmat a film, nincs miért izgulni...Másrészt meg kevés volt a vér, mint az eddigi részekben. Igaz, brutálisabb halálok voltak, hát de akkor is...

Az alapötletre egy kicsit kitérve. Ugyebár a filmbe egy híd szakad le, és én régebben tanultam, hogy ez a valóságba is megtörténhet, és meg is törént. A Tacoma nevű híd, ami a világ 3. legnagyobb hídja volt, összeomlott a széltől. Ez furán hangozhat...Na szóval. Ugyebár a szél fújta a híd oldalát, azt pontosan nem tudom, hány kilóméteres sebességgel, de a lényeg, hogy bármilyen sebességű szél kiingathatja a hidat, mert összerezonál vele, megingatja a híd tartó szerkezetét, és hullámozni kezd. Igaz ezt én nem tudom olyan jól elmagyarázni...De ezt csak érdekességképp említettem meg. Hamár a filmbe lévő halálok eléggé lehetetlenek voltak, tudjuk, hogy ez akár meg is történhet.

Egyszóval jó film, és nem rég néztem utána, hogy lesz 6. meg 7. része is...Azért az már szerintem kicsit sok. Jó film, meg minden, de azért ennyiszer nem lehet valamiről lehúzni a bőrt. Mindenesetre megnézem azokat is. Mert mondhatni volt ebbe a filmbe újdonság, amivel eltért az eddigi történetmenettől, de nem olyan eget rengetően. És a vége...Kifejezetten felháborító, ami eléggé a Paranormal Activity 2 befejezésére hajazott.

Értékelés: 7/10

A Halál Mindenütt ott van!

Címkék: amerikai folytatás 2011

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr73289176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása