The Task

0R0SZLÁN 2011.10.08. 19:45

Igen, megint egy After Darkos horror...Könyörgöm, egyetlen egy legalább tetszen már annyira mint a tavaji...Mert az idei felhozatal eddig siralmas...Félig kézikamerás, félig normális film, az alapötlet jó, remélem a kivitelezés is jó lesz...

The Task


Rendező: Alex Orwell

 

A rendezőnek ez az egyetlen filmje még, és eléggé le van pontozva IMDB-n...Majd kiderül.

 

Adott egy elhagyatott börtön, ahol néhány ember a műsor kedvéért bemegy, hogy sok sok maniért játszadozzon, és feladatokat teljesítsen, aztán jönnek később rá, hogy ez már egyáltalán nem játék...Elég bátrak ahhoz, hogy szembe száljanak a legnagyobb félelmükkel?

 

 

Bazmeeeg...Ez a film végre jó volt! Tényleg jó. Reménykedtem is benne, hogy végre a sok szar After Dark között van már végre egy jó. Bár...Hiba azért akad ebben is bőven, de szép sorjában.

Zene az csak néhol bukkant fel, de oda tökéletesen illeszkedett. Már rég tértem ki zenei stílusra, most némi black metal jellegű gitár is felhangzott benne, a jól megszokott horror zene mellett. Egyszóval stimmelt, csak eléggé kevéske volt benne, bár ez elnézhető, mert egyrészt kézikamerás volt, bár itt az tényleg csak mellékes volt.

A helyszín is passzolt, egy kihalt sötét kegyetlen börtön. Talán hasonló helyszín már volt, a The 8th Plagueba, bár az jóval kisebb volt mint ez. És börtön létére...Eléggé érdekes dolgokat rejtett eme börtön falai.

 

A színészek közül talán csak kettőt tudnék igazán kiemelni, de nem ugyanolyan indokból. Egyiik az Texas Battle, aki a képen is szerepel, mert ő már aztán tényleg sok horrort járt meg, és eléggé otthon van a témába. Volt már ő a Halálos Kitérő 2-be, aztán a Végső Állomás 3-ba, és a nemrég induló Death Valley nevű horror sorozatba is megmutatkozik. A másik színész aki tetszett az Antonia Campbell Hughes (Angel) Az ő alakítása nagyon tetszett, de azt inkább nem mondom el, hogy miért, nézze meg mindenki. Bár lehet csak én gondolom nagy durranásnak. Meg azért volt egy két irritáló karakter, de az is hamar elillant.

Vér az csak minimális volt benne, és voltaképp itt volt az egyik hiba...Hogy kevés volt a vér, pedig olyan vérontást lehetett volna rendezni ebből a filmből...Másrészt meg a gyilkosság...Megszúrja késsel, és nem is látszik?! Nehh...

Meg úgy alapjában véve a film voltaképp sablonokból építkezik nagyrészt. A félelemmel való szembe állítást már láthattuk a tavaji After Darkos Dreadbe. A börtönt meg már a The 8th Plagueba, bár az nem olyan eget rengető tényező, mert összeségébe kevés az olyan horror ami börtönbe játszódik. Ezen a kettőn kívül még talán az Alkatraszi Mészárszék volt, amit olyan rég láttam, hogy már nem is emlékszem rá...Másrészt meg a DVD borító elején lévő maszkos fazon csak az elején van a filmnek, pedig azt hittem fontos szerepe lesz, de tévedtem...

A néhány sablont leszámítva szerintem kifejezetten jó, és amikor végignéztem...Bazmeg, ilyen befejezést...Azt hittem menten dobok egy hátast, aztán meg kiderül hogy mégse úgy végződik...Egyszóval zseniális. Látni kell. Első after Dark film az idei felhozatalból, ami tényleg méltó is erre a névre. Igaz, nem egetrengető, de szerintem egyszer nézhetősnek mindenképp jó, sőt...

Értékelés: 8/10

 

Címkék: 2011 kézikamerás afterdarkhorrorfest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr323288238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása