Manga Adaptáció - High School Of The Dead

0R0SZLÁN 2011.09.23. 17:20

Fú de rég írtam már ide, ideje lenne bepótolnom, és most újdonsággal jövök, mert egy eléggé véres beteg horror animét hoztam ide.
Igen, animét, mert hogy eléggé sok anime van horror elemekkel, és persze, hogy én mindent be is fogom mutatni, ahogy időm engedi.

Aki alapból elítéli az animéket, az inkább bele se kezdjen az olvasásba...Aki meg ugyanúgy rajong az animékért, az bátran kezdjen bele, nem bánja meg.


High School Of The Dead


Rendező: Tetsuro Araki

 

A leghíresebb anime amit a nevéhez köthetnék az a Death Note, amivel hatalmas sikert aratott mint a mangájával, mint az animével, és a filmel is.

 

A történet nincs túlbonyolítva. Van egy rakás középsulis, akik belecsöppentek egy óriási zombi apokalpiszisba, és menekülni akarnak az életük árán is az agyzabáló szaroktól. Később még csatlakoznak hozzájuk egyéb emberkék is, de ők inkább csak a fanservicet viszik, és nincs konkrét funkciójuk.

 

 

Ebbe az animébe aztán tényleg minden benne van, amit csak el lehet képzelni, mindenki nagy örömére. Ez az anime zseniális, és jóval jobb, mint jó néhány horrorfilm. Egyetlen percre se unalmas.

A zenei aláfestés zseniális, sehol sincs olyan zenei részlet ami ne illene oda. Bár főként a harci jeleneteket hangsúlyozzák ki, de azért egy két drámaibb pillanat is akad benne, hozzá illő zenével.


Vér az aztán van benne dögivel, rengeteg sok agyzabáló zombi, és a fiúk nagy örömére annyi csöcs meg bugyi, hogy belefulladnak:D Rég láttam már ennyi csöcsöt egy animébe, úgyhogy nagyrészt az anime inkább erre hajazódott ki a vérengzés mellett.


Karakterfejlődések is volt, mivel itt konkrétan színészekről nem beszélhetek. Minden karakter sajátos, legalábbis szerintem, és nagyon jól meg vannak írva, egy két irritáló karaktert leszámítva...

Azért egy két zombis horrorból részletek visszaköszöntek, de ez egyáltalán nem ment az anime kárára, mert én ennek ellenére is nagyon élveztem. Mély mondanivalót ne várjunk tőle, nem is azzal a céllal készült, hanem azért, hogy szórakoztasson, és arra tökéletes.

Szerintem a horrorfanoknak, az anime őrülteknek, és férfiaknak is merem ajánlani, mert a csöcsöket leszámítva is élvezhető darab.

Hamarosan jön a második évad is! Készült még ehhez egy ova is, bár az már tényleg teljes mértékbe csak a csöcsökről szól, azt már csak férfiaknak ajánlom...Van ebbe minden ami kell, még néhány poén is a sok sok csöcs meg vér mellett.

Értékelés: 9/10

 

Címkék: japán anime csöcsök zombis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr813248186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása